Cilat janë destinacionet kryesore të mërgimtarëve nga Kosova?

16

Kosova është e treta në listën e vendeve të rajonit me më së shumti shtetas që jetojnë jashtë vendit. Një pjesë e madhe e diasporës së Kosovës jetojnë në Gjermani dhe në Zvicër.

Radio Evropa e Lirë ka publikuar një grafikë ku tregon se cilat janë destinacionet kryesore të mërgimtarëvë.

Destinacionet e kosovarëve janë Gjermani, Zvicra, Austria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ndërkaq qytetarët nga Shqipëria shkojnë në Itali, Greqi, SHBA, Gjermani dhe Kanada.

Gjermaninë, Austrinë, Francën, Italinë dhe Zvicrën e kanë destinacion qytetarët e Serbisë.

Më poshtë mund ta shihni grafikën e REL’it.