Problemet madhore në Kosovë sipas Pulsit Publik: Papunësia 32,7%, varfëria 20.1% dhe inflacioni 11.6%

37

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim në Kosovë ka publikuar të dhënat nga anketa Pulsi Publik, intervista këto të cilat janë realizuar gjatë muajit prill të vitit të tanishëm.

Raporti i publikuar thekson se tri problemet më të mëdha më të cilat përballet vendi janë: Papunësia 32.7 përqind, varfëria 20.1 dhe inflacioni prej 11.6 përqind.

Kënaqshmëria me drejtimin ekonomik kap vlerën prej 17.79 përqind, derisa krahaur se me vit më parë qytetarët e anketuar janë shprehur më të gatshëm për të protestuar për arsye politike.

Të dhënat nga anketa e opinionit e prillit 2023 tregojnë se mesatarisht se kënaqshmëria e qytetarëve me institucionet qendrore të Kosovës është rritur për 5.9 pikë përqindje.

Kënaqshmëria e qytetarëve për kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti është 51.5 për qind.