Situata në Kosovë temë diskutimi mes liderëve evropianë në Moldavi

23

Është paralajmëruar se udhëheqësit e 27 vendeve të Bashkimit Evropian dhe të 20 vendeve të tjera do të diskutojn sot në Kishinau për një varg çështjesh, mes tyre edhe tensionet në veri të Kosovës.

Osmani i është bashkuar 46 krerëve të tjerë të shteteve të kontinentit evropian, si dhe krerëve të institucioneve të BE-së, me qëllim të nxitjes së dialogut politik dhe forcimit të bashkëpunimit për t’i adresuar çështjet më urgjente të sigurisë dhe stabilitetit në Evropë.

Shefi i politikës së jashtme të BE-së, Josep Borrell, pritet të takojë atje presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.