Qeveria e Kosovës lëshon udhëzimin për trajtim të qenve endacakë nëpër të gjitha komunat

24

Qeveria e Kosovës ka lëshuar Udhëzimin Administrativ për Kushtet dhe Kërkesat Teknike që duhet plotësuar nga Strehimoret e Kafshëve Shoqëruese.

Përmes këtij udhëzimi, që është nënshkruar të enjten nga Ministri i Bujqësisë Faton Peci, vendoset bazë ligjore se si komunat duhet t’i trajtojnë kafshët.

“Kështu përcaktohen qartazi kushtet në të cilat do të trajtohen qentë dhe macet; ambientet e ndara për çdo fazë, të përshtatshme me nivel të lartë të higjienës si dhe veprimet e sjelljet ndaj qenve endacak që nga momenti i kapjes, izolimit, trajtimit, kastrimit, sterilizimit, fazes post-operative, socializimit, adoptimit dhe lëshimit”, ka njoftuar kryeministri Albin Kurti.