Dhuna seksuale ndaj vajzave, Krerët e Këshilli Prokurorial dhe Gjyqësor sot raportojnë para deputetëve

18

Dhuna seksuale ndaj vajzave, Krerët e Këshilli Prokurorial dhe Gjyqësor sot raportojnë para deputetëve

Kreu i Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe kreu Këshillit Prokurorial të Kosovës raporton para Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione lidhur me trajtimin e rasteve të dhunës në baza gjinore.

Ky raportim do të zhvillohet nga ora 10:0, në Kuvendin e Kosoës.

Në fund të gushtit ishte raportuar për dhunimin e një 11 vjeçareje nga nga pesë persona, në Prishtinë.

Të gjithë u arrestuan brenda dy ditëve.

Por në vazhdim dolën raportime se ajo ishte dhunuar edhe në qershor nga 6 persona. Të gjithë ishin arrestuar.

Pastaj ishte arrestuar edhe një tjetër, për ta çuar në 12 numrin e të arrestuarve.

Ministri i Mbrojtjes, Xhelal Sveçla, ka thënë se “11 vjeçare ishte dhunuar për një vit”.