Franca kthen bartjen e maskave

31

Njerëzit në Francë duhet të mbajnë maska ​ në zona të mbushura me njerëz, veçanërisht nëse janë në transport publik, për të ndihmuar në trajtimin e një vale të re COVID-19, sipas Ministrisë së Shëndetësisë atje, shkruan Sky News.

Rritja e rasteve me COVID-19 po nxitet nga variantet e reja. 17.601 infeksione të reja u regjistruan gjatë 24 orëve të fundit – shifra më e lartë që nga 18 prilli.

Që nga fundi i muajit të kaluar, infeksionet e reja në Francë janë rritur dukshëm. Mesatarja lëvizëse shtatëditore është katërfishuar.

Megjithatë, infeksionet e reja janë ende pesë herë më pak se rekordi prej 366.179 në fillim të vitit.

Numri i njerëzve që trajtoheshin në spitalet franceze për COVID-19 ra në nivelin më të ulët të gjashtë muajve prej 13.876 më 18 qershor, por që atëherë është rritur me 1.223 në 15.099 – më i larti për katër javë.

Tradicionalisht ka një vonesë dy-javore midis rasteve dhe shtrimeve në spital dhe më pas një vonesë e ngjashme për vdekjet e lidhura me COVID.

Vdekjet nga COVID në Francë u rritën me 48 gjatë 24 orëve në 149.406.