Modeli albin shqiptar që tërhoqi vëmendjen e Vogue Italia

203

Mario Prendi është modeli i parë albin shqiptar.

25-vjeçari tërhoqi vëmendjen e agjencive të modelingut duke marrë pjesë në disa projekte, dokumentarë, si figurant dhe model në revistat Imodels dhe Vogue Italia.

Ai ka qenë ftuar në emisionin “Shqipëria live”, ku u shpreh se “të jesh albin në Shqipëri të përball me paragjykime dhe bullizëm”.

Mario ka studiuar për drejtësi dhe aktualisht punon si këshilltar ligjor në një kompani.

Albinizmi është rezultat i ndryshimeve gjenetike që pengojnë pjesërisht ose plotësisht prodhimin e pigmentit të melaninës, që është përgjegjëse për ngjyrën e lëkurës.