Kur po më thonë: “Ti je çikë dëshmori, rri mos fol, nuk të takon ty”…! Aman mos më thoni ma kshtu, se unë i përfaqësoj veç qëndrimet e mija që mendoj se janë të drejta!

D.m.th veç pse jam çikë luftëtari e dëshmori, duhna me mshel gojën e me kqyr seri a?! Ama, Baba jem ka vepru ndaj të keqës gjithmonë për të mirën e Kosovës! Edhe unë gjithmonë ka me folë e me i mbrojtë me plot guxim qëndrimet e mija, përballë kujtdoqoftë, tu e përfaqësu veç veten tem.

Na pushtues ma nuk i kem ‘shkijet’ falë Babës, shokëve të tij e miqëve tanë, tash armik e kemi vetveten, qe nja 20 vjet „t‘mira“. E qeshtu fëmijët e dëshmorëve tu shujt, tylifar “njeri” po na hyp mbi krye, e tu shujt gjithkujt po i ipet hapsirë në këtë vend, e qeta fëmijë të dëshmorëve që po shujnë, në fund, në vend se t’i shërbejnë shtetit, po e lëshojnë vendin nga zhgënjimi me këta „njerëz“, dhe po digjen nga malli për vendin e lirë, që Baba u‘a çliroi e tylifar analfabeti e eksperimentoi. A nuk është gjynah?! Sa na e mshelni gojën, shkoni vizitoni ndonjëherë këta fëmijë e këto nana vetëushqyese, që t’zitë e ullinit i panë me i rritë, me i shkollu e me i pavarësu, krahasoni me fëmijët e gratë tuaja, që i keni qu në “qiell” në emër të shtetit, e mos na thoni „kam respekt për Babën tan“ se nuk mjafton!

Dhe, nuk mund të na e mshelni gojën se s’jemi veç fëmijë të trimave por edhe të rritur nga Nëna trimëresha e Heroina! Në fund: Emri i Babës tim është i shenjtë dhe unë asnjëherë nuk thirrem në të.