Si pritet të ndryshojë arkitektura pas Covid-19?

278

Bota vazhdon të luftojë me pandeminë e koronavirusit dhe gjithmonë bëhet thirrje nga instancat përkatëse për të pasur një kujdes të veçantë, duke ruajtur distancimin fizik.

Në një situatë të tillë, arkitektët po përpiqen të projektojnë mënyrat se si hapësirat publike mund t’i lënë njerëzit të bashkohen, duke i mbajtur ata të sigurt.

“The Shape of Things To Come”, një ekspozitë në Dubai, ofron një paraqitje grafike të asaj se si mund të duket arkitektura dhe dizajni në një botë post-Covid.

Një klub nate që mban njerëzit në një distancë të konsiderueshme, instalacione që ndajnë ambientet e punës dhe shkollës apo mure të tejdukshme, priten të jenë pjesë e arkitekturës së ndikuar nga pandemia.